Προς την κορυφή της σελίδας
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ
Συνέδρια-Ημερίδες
Α/Α Περιγραφή
1 Συνέδριο: "Ο πληθυσμός των Βαλκανίων κατά την αυγή του 21ου αιώνα", Οχρίδα - Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, 2015. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Διεθνή Επιστημονική Ένωση Demobalk και το Οικονομικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Κύριλλος & Μεθόδιος της πΓΔΜ.
2 Συνέδριο: "Χωρική δημογραφία των Βαλκανίων: τάσεις και προκλήσεις", Μπούντβα - Μαυροβούνιο, 2010. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Διεθνή Επιστημονική Ένωση Demobalk και την Στατιστική Υπηρεσία του Μαυροβουνίου.
3 Συνέδριο: "Διεθνές επιστημονικό συνέδριο - Μεταναστεύσεις, κρίσεις και πρόσφατες συγκρούσεις στα Βαλκάνια", Βελιγράδι - Σερβία, 2005. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Διεθνή Ένωση Γαλλόφωνων Δημογράφων (AIDELF), την Ένωση Δημογράφων της Σερβίας, το δίκτυο Δημογραφίας των Βαλκανίων (DemoBalk) και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Επιστημών της Σερβίας.
4 Συνέδριο: "Διεθνές Συνέδριο: Αλλαγές στη δεκαετία του 1990 και το δημογραφικό μέλλον των Βαλκανίων", Σεράγεβο - Βοσνία & Ερζεγοβίνη, 2000. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το δίκτυο Demobalk και την Ένωση Βαλκάνιων Στατιστικών (ABS).
5 Συνέδριο: "Πληθυσμός Μετανάστευση Οικογένεια: Γνώσεις και στάσεις των Ευρωπαίων Εφήβων", Βόλος - Ελλάδα, 2000. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό δίκτυο OBSEDUC (Ευρωπαικό Παρατηρητήριο για την Εκπαίδευση και την Πληροφόριση για Θέματα Πληθυσμού).
6 Συνέδριο: "Η γήρανση στις χώρες της ΕΕ: Εκτίμηση των επιπτώσεών της στην κοινωνική ζήτηση & στην ποιότητα ζωής", Βόλος (Μακρυνίτσα) - Ελλάδα, 2001. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό δίκτυο OPPA (Outils Prospectif pour les Personnes Agees).
7 Συνέδριο: "Οι χωρικές διαστάσεις των δημογραφικών φαινομένων", Βόλος - Ελλάδα, 2000. Το συνέδριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμογών της Πληροφορικής στο Σχεδιασμό του Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.